Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

gogo

13. 10. 2011 15:34
Panu Mittalovi je ostravské životní prostředí u zadku

Pan Mittal je tvrdý podnikatel, který si dovolí jen to, co mu je tolerováno. Kdyby jeho fabriky na západ od našich hranic vypouštěly zdraví likvidující látky tak jako u nás nebo v sousedním Posku, hnali by ho svinských krokem. Jenže u nás mu nic nehrozí. Podrobnosti o tom, jak si to zařídil, znají asi jenom politici. Hlavně socdemáci a odeesáci dobře vědí, proč hlavně v posledních letech všemi silami zdržovali a zdržují snahu objektivně sledovat a měřit znečišťování ovzduší největšími znečišťovateli v MSkraji. Metod k tomu používaných ve světě je celá řada a stejně odborníků, kteří to umějí. Jen chybí ona politická vůle. Komu to asi vyhovuje? Panu Mittalovi a majitelům fabrik vypouštějících do vzduchu jedy a polétavý prach rozhodně. A komu ještě? Zkuste se zeptat třeba moravskoslezských politiků. Třeba vám to ve slabé chvilce prozradí. Být otcem malého dítěte, které je kvůli politickým všivákům a jejich zájmům vystaveno zápalům plic, astmatu a alergiím, asi bych se těžko udržel...

0 0
možnosti

lanterna

13. 10. 2011 11:13
benzo(a)pyren

Dobrý den paní Havlenová. Nedá mi to abych nezareagoval na jeden hrubý odborný nesmysl uvedený v tomto "článku".

V článku uvedené tvrzení: "Ví se i o tom, že právě on (míněn benzo(a)pyren) je tím, co tak zřetelně odlišuje škodliviny z průmyslové výroby od dalších zdrojů (z dopravy a nekvalitních lokálních topenišť)." je jednoznačně nepravdivé a!! hrubě zkresluje celou situaci v dané oblasti.!! Pokud by to byla pravda, podařilo by se Vám popřít a vyvrátit valnou většinu procesů, které probíhají při jakémkoliv spalovacím procesu. K ostatním tvrzením se nebudu vyjadřovat.

0 0
možnosti

hadassa

13. 10. 2011 17:18
Re: benzo(a)pyren

Dík za upozornění, pravda, nejsem technik, jde pochopitelně o míru objemu benzoapyrenu, který se na nejmenší prachové částice naváže. Nesouhlasím však, že  toto mé nepřesné vyjádření "hrubě zkresluje celou situaci v dané oblasti". Jestli někdo něco hrubě zkresluje, tak to poměrně už dost dlouho nejsem já.  Problém není v rovině terminologické, ale úředevším v rovině etické. ;-)

0 0
možnosti

Miflonides

12. 10. 2011 17:45
Veřejný zájem? Ani omylem!

Vážená paní, obávám se, že se mýlíte, když píšete cosi o veřejném zájmu - nic takového totiž dle mne u nás neexistuje.

Jsou jen zájmy těch co jsou u moci. Tedy především politiků - těch na celostátní i na komunální úrovni (například přijímané zákony jsou výslednicí všeho možného, jen ne veřejného zájmu) . Potom, a to pro vás asi nebude novinka, úředníků obou jmenovaných úrovní. A až na třetím místě jsou (z tohoto pohledu)  místní podnikatelé. To třetí místo se možná nebude někomu líbit, ale zde jsou moje argumenty.

Lobbisty se nechají korumpovat především zákonodárci, obecněji pak politici. Úplatky se nechají korumpovat úředníci všech ranků (asi kromě těch hodně nízko postavených). Zbývá ovšem jedna maličkost, kterou jsem uvedl hned v úvodu. To by museli VŠICHNI respektovat onen nešťastný veřejný zájem. Že tak v praxi činí, to ze mne nedostanou, ani kdyby mě mučili.

Mějte hezký zbytek dne.

0 0
možnosti

Zani

12. 10. 2011 18:50
Re: Veřejný zájem? Ani omylem!

Genau!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS