Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kuča

26. 3. 2010 5:18
Pánové a hlavně dámo!

:-)  žIJI V TOMTO KRAJI  již mnoho roků.Pamatuji si, že za dřívějšího režimu jízda přes Bartovice, byla hrůzou. Zvláště, při trochu mlžném počasí a to mi dáte za pravdu. Pohled na NHKG byl hrůzostrašný. Kouřící komíny byly vidět zdaleka.

     KKUpodivu nikdo neprostestoval. Nová huť dávala práci mnoha lidem z okolí. Pokud jste se podívali do Nové Svobody, (pamětníci ví o čem je řeč) na denní přehled , pohřbů našli jste tam spoustu lidí starších 8O roků. Zřejmě si na to organismus zvykl.

      Tím to samozřejmě nechci obhajovat.To co vidím na  NH (Mittal)¨, je zlomek toho co tam bylo před 2O roky. Svět nebude dokonalý nikdy, Technologie se vyvíjí, ale hlavně lidé chtějí pracovat a žít. Je potom ještě jena lmožnost. Zavřít NH i Vítkovice a postavit tam Globus, nebo Kaufland a ti co tam pracují  ať se zařídí jako OSVČ, podle 

 ODS a nebo jdou na žebračenku. Těch možností není moc!!!

0 0
možnosti

hadassa

26. 3. 2010 8:51
Re: Pánové a hlavně dámo!

Tak to by samozřejmě bylo velmi krátkozraké řešení. Svět, jak správně připomínáte, není černobílý a černobílá nejsou ani řešení. Vše, co Ostrava potřebuje, je kvalitní legislativa a kvalitní (tedy skutečně kvalitní) plán regionálního rozvoje. Technologická řešení samozřejmě dávno existují  (Velká Británie, Dánsko a nakonec i Německo či Francie). Potíž je právě v tom, že stát ani politici nevyvíjejí dostatečný "tlak" na velké znečišťovatele, takže ti si dělají, co chtějí. Kvalita ovzduší, které ničí, je nezajímá, a když je zajímat začne, jsou velmi zdatní v tom, jak vysvětlit, že na zlepšení nemají peníze. ..

0 0
možnosti

fairplay

26. 3. 2010 1:02
Ten vzduch v Ostravě je vážně dost špatný

Je to vážně špatné. Mělo by se s tím něco dělat. Třeba dát všem znečišťovatelům podmínku a hlavně termín, do kdy si musí pořídit filtry atd. atd.Je třeba s tím něco dělat. Jediný člověk, který snad pro Ostravu něco dokáže udělat je pan Ing. Miroslav Svozil, starosta MoaP.

0 0
možnosti

Novotnak

26. 3. 2010 1:05
Re: Ten vzduch v Ostravě je vážně dost špatný

já myslel, že už ty filtry mají, za posledních dvacet let se v rámci ČR snížilo vypouštění škodlivin z továren na desetiny původních hodnot....

0 0
možnosti

Novotnak

26. 3. 2010 1:00
Nějak jsem v tom Vašem

blogu přehlédl námět ke skutečnému řešení dané situace, může mi ho prosím připomenout? Nerad bych měl pocit, že celou dobu jen na někoho nadáváte a nenabízíte žádnou alternativu, připomínala byste sociání demokracii a to byste jistě nerada. Co by se tedy konkrétně mělo a dalo udělat během pár let, aby se Vám tam dýchalo o tolik lépe?

0 0
možnosti
  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1667x
Tko sam, što sam... Snad jen snílek, toužící po troše mlhy.