Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

hadassa

20. 10. 2008 12:42
Kundera rozhodně není moje ikona

Nemá smysl reagovat na reakce, které reagují na něco jiného, než jsem měla potřebu napsat. ráda bych jen zdůraznila, že Milan Kundera rozhodně není a nikdy nebyl žádná moje ikona, stejně jako jí není žádný žijící a reálný člověk. Já jen upozorňuji na chabě odvedenou práci ze strany instituce, o jejímž smyslu hluboce pochybuji a nba základě kauzy Kundera ji dokonce začínám považovat za dost nebezpečnou. Není pravda, co se píše v posledním Respektu (tuším V. Havel), že kdyby nešlo o kunderu, nic by se nedělo. Bylo by to stejně ohavné, možná ještě horší - normální smrtelník nemá média za zády jako světoznámí autoři.[>-]

0 0
možnosti
MK

matysek-k

19. 10. 2008 8:35
přiznám se

nedočetl jsem to. Jde o jednostranný náhled na věc a ani vy jste nevnesla do věci nic nového, teda krom svých sympatií k světoznámému spisovateli. Ani pro jednu verzi není 100% důkaz, ale to že je někdo známý ve světě, ještě neznamená, že to není udavač.

0 0
možnosti
P

pinguone

19. 10. 2008 9:42
Re: přiznám se

..si mel docist ,nemusels pindat...;-)

0 0
možnosti
RB

rbursik

19. 10. 2008 7:16
já to celé nečtl

stavět kolem kohokoiv gloriolu, mohou být kroky jak nikdy se nedojít kt pravdě, Xlet to nikoho nezajímá, jsem si jist, že zajímá.

Tu nejde o pana Kunderu, jde o nás stále procházíme katarzí sama sebe a zcela určitě je nezbytně důležité studium, objektivnost potřebuje data ne dav.

Radim Buršík

0 0
možnosti
RR

rezjir

19. 10. 2008 9:23
Re: já to celé nečtl

Pokud máte zapotřebí nějakou katarzí procházet, klidně se v ní rochněte, moje maličkost žádnou takovou terapiii nepotřebuje.

A navíc katarze založená na dezinterpretaci asi nebude tím nejlepším způsobem terapie duše.

0 0
možnosti
PT

Petrusa

19. 10. 2008 6:28
S autorkou v mnohem souhlasim

Myslim, ze pan Kundera se vubec stydet nemusi, stydet by se meli predevsim ti radoby historikove. Celou kauzu povazuji za vysoce trapnou, ceska media zase prokazaly svou neprofesionalnost, jak se uz stalo dobrym zvykem. Milan Kundera je pro me nadale vynikajici spisovatel, jehoz dilo pozitivne reprezentuje Ceskou republiku ve svete a nechapu, proc si to, co je dobre a kvalitni, snazime sami pospinit. Uz bychom snad meli prestat vytahovat spinu z minulosti. Aspon ne za kazdou cenu.

0 0
možnosti
MN

Realista

19. 10. 2008 2:06
Číslo občanky

Autorko, víte proč se v úředních dokumentech nezaznamenává číslo občanského průkazu? Protože někteří darebáci by jej ztratili, nechali si vystavit nový s novým číslem a stali by se z nich rázem andělé.

0 0
možnosti
MN

Realista

19. 10. 2008 1:51
Autorko pletete si pojmy z dojmy

Někdo našel a zveřejnil zřejmě dobový dokument. Někdo má v ruce alespoň kus papíru s nějakým sdělením, ale Vy nemáte v ruce nic a jen nekriticky obhajujete svůj idol. A i dnes můžete upozornit policii na nějakou situaci aniž by jste musela diktovat číslo občanky. I dnes když policisté vyšetřují a chodí v ulici dům od domu, tak si jen zapíší, kdo v domě (bytě) bydlí, kdy se narodil a jestli jsi v konkrétní dobu něcěho nevšimnul nebo se ptají, kdy konkrétní osobu viděl dotyčný naposled. Žádné číslo občanky nikoho nezajímá. 

0 0
možnosti
RR

rezjir

19. 10. 2008 9:25
Re: Autorko pletete si pojmy z dojmy

Tehdy jak zjistil jeden nick nebylo nutné se prokazovat OP.

0 0
možnosti
P

Ptolemaios

18. 10. 2008 22:52
už bylo řečeno vše - hlavně to že udavači jsou i zbabělci

tedy není divu,že se Francouz Kundera neozval.Resp.jednou se ozval ,ale stručně řečeno řekl že si pamatuje jen že si nic nepamatuje!!!!;-D

0 0
možnosti
G

Gambri

18. 10. 2008 21:27
Vážená autorko,

to nebyli historici. K přijetí do zmíněného ústavu nebylo a není zapotřebí vzdělání v oboru historie. Stačilo umět vyplnit jeden dotazník.

0 0
možnosti
PS

wbgarden

18. 10. 2008 21:07
Budu neustále opakovat

že nebýt komunismu s jeho jistě sofistikovanými censory, kteří ještě dnes by rádi kecali do všeho možného, tak takových autorů jako je pan zbožňovaný Kundera by tady možná byly stovky. Ale chtěl bych jenom drobně připomenout, že byla údobí, kdy do pamětí byly zapisovány jenom soudruhy komsomolci vybrané persony, a jiní, možná stokrát schopnější ze známých důvodů neuspěli. A proaím, teď nemluvím jen o rozmanitých pisálcích, české literatuře, atd. Ale kolik nadaných potenciálních studentů právnických, medicínských, uměleckých a jiných oborů nemohlo vstoupit, díky všelikým kádrováčkům, do českého intelektuálního dění. Teď se pochopitelně spravedlivě divíme až rozčilujeme, že máme takové právníky, doktory, architekty atd., že ?? Neříkám, že jsou všichni špatní, ale celý vzorek českých schopností a možností to rozhodně není. A já bych byl velice rád, aby situace, kdy politrukové a jiní samozvaní hledači ideálů manipulují,rozhodují a vládnou, se už nikdy v této krásné zemi nikdy neopakovala

0 0
možnosti
MG

krajánek

18. 10. 2008 20:33
V diskisi k jednomu z článků

jsem pochválil desinformační oddělení Stb za dobrou práci.Můj příspěvek jsem po dvou dnech nenašel,což považuji za potvrzení,že jsem měl pravdu.Považuji zdiskreditování Kundery za pomstu komunistů za Žert a jeho ostatní knihy.Mim ochodem,ten protokol je snad první doklad o udání komunistou,což je nezvyklé.Desinformace a infiltrace do čehokoli je typické pro komunisty.Jesli je tuz něčeho na blití,tak je to z jeho špinění a reakce užitečných idiotů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1667x
Tko sam, što sam... Snad jen snílek, toužící po troše mlhy.