Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bez morálky není civilizace a draví politici by tu chtěli mít divoký západ, kde by oni byli ti pistolníci.

1 0
možnosti

Ach jo, když vidím nebo spíše slyším Blažka, stydím se za to, že jsem Brňačka...

3 1
možnosti

J57a32n 79K84o90l85i17á38š

21. 2. 2013 21:04

Adolf Eichmann se při procesu v Jeruzalémě upřímně divil tomu pozdvižení okolo své osoby: před soudem totiž obhajoval autorství logistiky holocaustu velmi překvapivě - Kantem! Morálka, kterou měl na mysli, byla v Německu opravdu docela zdomácnělá a dodnes spoluvytváří takovou tu typickou "ordnung" mentalitu našich sousedů. Kant učil, že klíčové morální dovednosti si musíme osvojit sebezkoumáním, prověřováním účinků a dopadů našeho jednání ("Jednej vždy tak, aby se způsoby tvého jednání mohly stát obecným zákonem."). Eichmann a celé SS Kanta obrátili naruby - zodpovědný lidský subjekt reprezentující obecné blaho, nahradili obecnými zákony závaznými pro nulový subjekt: popírali právě tu mravy okoušející identitu jedince, "osvobodili" ho od práce sebeusutečňování, proměnili ho v pouhé "sociální já" bez svědomí. A jsme u dneška - když dnes máme oprávněný pocit, že se s naší společností děje něco hodně nemorálního, možná máme na mysli tu politiku, která nerozvíjí jedince, nevede ho k mravní sebeprojekci, naopak očekává typizované kusy, plátce, konzumenty,  voliče reagující na barvy ... tedy lid předvídatelný, manipulovatelný, stádní

7 0
možnosti

Karma s jedničkou, ale pro p.Koliáše.

6 1
možnosti

Karma s hvězdičkou.

2 1
možnosti

Bohužel má p. Blažek pravdu, za Hitlera měli Němci vysokou morálku a s radostí pro něho i umírali, až do konce války.

1 5
možnosti
Foto

Pan Blažek bohužel nemá pravdu, protože je trdlo. Pan Blažek si plete okurky a velryby, takže plete morálku a "morálku" (tj. propagandu). Na argument, že někdo s radostí umíral za někoho až do konce války, bych jen připomněla, jak si tito lidé nechali vypírat mozky (ostatně o pár let později s tím máme zkušenosti i z našich zemí pro změnu s bolševickou propagandou). Chápu, že taková "morálka" by se pánům Blažkům líbila, ale jak známo historia magistra vitae, takže už bych to nerada znovu zažívala v jakékoli podobě. Navíc si pamatuju -  z bible - první přikázání: Nebudeš míti bohů jiných přede mnou, nebudeš se jim klaněti ani jich ctíti. Tedy ani Hitlera, Stalina anebo Klause či Blažka - naopak poslouchej, co dělají a co ti vykládají, většinou zjistíš, že za uctívání nestojí.

7 2
možnosti

R80a17d10i66m 42F71r77a17n11c

21. 2. 2013 19:23

Bláboly pana ministra

Pan ministr má zřejmě dějiny třetí říše v malíku. Máte pravdu, asi ano.:-/

Kdybych neuslyšel, neuvěřím....

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XGtr1q7E5UM

3 2
možnosti

Další článek, který mi tak moc mluví z duše. Přitom je mi smutno a mám vztek na lidi, kteří se tak úporně snaží zavést své chorobně pokřivené představy o cti, morálce, pravdě do reality.Sametová záplata na hrubý pytel asi nepomůže.

4 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS