Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tzn

10. 1. 2011 10:30
Ti mladsi a nepametnici ho znaji jako dissidenta

a politika, ministra. Spise tedy pozitivne i kdyz jako posametovy politik  se svou stranou zkrachoval. Byl vzdy ve funkcich, kde se to vyplatilo. Patrim k tem, co byli oblazovani jeho komentari za totace z celeho sveta. Jeho deti studovali za totality na zapade, coz dost doklada. Jeden z noshledu totality a clen KSC a exponent hruzneho rezimu, ktery , diky svym informacim se vcas stal dissidentem. Mam dojem, ze byl do teto role predurcen spolu s Rychetskym a j. Spis vyzirka za kazdeho rezimu a vzdy pokud mozno v popredi. Taky radobyprezident, sondoval vsude, jestli by mel podporu.

Kdyz uz nekrolog, tak realisticky. ''O mrtvych jen dobre'' je detinskost s ruzovyma brylema, falsovani pravdy. A to jsme tady machri i iDes.

0 0
možnosti

hadassa

10. 1. 2011 11:29
Re: Ti mladsi a nepametnici ho znaji jako dissidenta

Myslím, že dost plácáte, možná byste si měl zjistit, jaký "disident" byl dr. Rychetský a co za "totáče" dělal. Rozhodně to nebylo nijak zavrženíhodné, dr. Rychetského je možné si vážit stejně jako Jiřího Dienstbiera nebo dr. Motejla. Nechápu, kde se v lidech bere tolik koncentrované nenávisti a zahořklosti, možná tahle permanentní paranoia - a není to jen nemoc vrcholných českých politiků - je tím nejhorším dědictvím totality, které si stále neseme dál a do dalších generací. Ale dík za tu sociologickou sondu, je hodně inspirativní.V

0 0
možnosti

Si0 po třetím zákazu

10. 1. 2011 8:59
Píšete to moc pěkně, jenže:

Mně byl pan Dienstbier vždycky tak nějak lhostejný. V politice mi nikdy nechyběl, nebyl to takříkajíc můj člověk. Tím spíše, když se z něho vyklubal socialista.

0 0
možnosti

Camino

10. 1. 2011 3:55
Re: Paní Havlenová, zde jej také hezky popsali:

Jiri Dienstbier, Noted Czech Dissident, Dies at 73 - Worldnews.comVR^

0 0
možnosti

akiller

9. 1. 2011 21:16
re

Je to pokaždé stejné, někdo umře, novináři ho vychválí, pár blogerů zopakuje chválu z článků, polovina diskutujících vstoupí do role ďáblova advokáta a druhá polovina vyjadřuje hlubokou soustrast a ještě hlubší úctu.

0 0
možnosti

karelka7

9. 1. 2011 18:06
Cenzor

mi doslova brání vlastním tělem napsat pár slušných vět!

Jak úsměvné a hlavně demokratické!;-D

0 0
možnosti

Mablung

9. 1. 2011 19:31
Re: Cenzor

jj, cenzor řádí. Zrovna mi smáznul příspěvek u něhož jsem to vůbec nečekal. Občas mi připadá že maže jen tak pro zábavu, z politických důvodů bych ho nepodezíral.

0 0
možnosti

2mmmm_2

9. 1. 2011 17:36
Děkuji zejména za ten poslední odstavec.

R^

0 0
možnosti

dampfer

9. 1. 2011 17:04
A tak asi

soudruh Dienstbier byl slušný člověk s mnoha ideály, celý život v jeho mozku válčily dvě mocné síly:::1.= komunistické přesvědčení---kontra--- 2.= slušnost a realita.

Jsem přesvědčen, že výsledkem této bitvy, byla příčina i jeho nemoci. Čest jeho památce.

0 0
možnosti

rebbe

9. 1. 2011 15:57
Reformní Dubčekovec se dostal do klinče se stalinisty

takže není komunista jako komunista. I když Jiří Dienstbier tuhle minulost měl, zůstal idealistou. Já ovšem tímto směrem už dávno nemyslím, ČSSD je pro mně partaj, která se už dávno vzdala jakékoliv morálky, stejně, jako i ODS a lidovci. Proto je u nás taková mizerná důvěra k politikům. Když jsem po sametovém přechodu podporoval na Dienstbierovo doporučení džezovou sekci na Bořislavce, viděl jsem jejich skromné začátky. Soudím proto, že Dienstbier žádné mimořádné příjmy z korupce jako ODS a ostatní partaje neměl, zůstal disidentem i nadále. Kdyby bylo více takových, jako on, kteří nekradou, vypadala by dnes republika lépe.V

0 0
možnosti

kikinka

9. 1. 2011 13:40
Je zvláštní,

že když umře komunista tělem, ale hlavně duší, tak je z něj najednou téměř svatý.

Já si o soudruhu Jiřím D. myslím své jak před, tak po jeho smrti.

0 0
možnosti

molok

9. 1. 2011 13:50
Re: Je zvláštní,

co si myslel (duše) a hlavně co prováděl (tělo) komunistického ve svém životě? prosím konkrétně ...

0 0
možnosti

NobodyWasHere

9. 1. 2011 12:26
tak nějak je mi jen líto,

že zázračně prozřel až po nějakých 12ti letech v KSČ v době, kdy se nelikvidovaly jen kariéry .... i když prozřel - nakonec stejně zase (po pár letech "pravicového pomýlení") skončil u oranžových komunistů a to navíc v době "Paroubkova centralismu". Celkově generaci "osmašedesátníků" příliš nemiluji, obvykle to, co je jim opravdu líto je, že po tomto roce na dvacet let ztratitli své stranické výhody a museli žít v podstatě jako všichni ostatní. Po osmadevadesátém si to ale většinou bohatě vynahradili (opět na účet všech ostatních - jako správní komunisté).

0 0
možnosti

molok

9. 1. 2011 13:19
Re: tak nějak je mi jen líto,

Byl v KSČ v letech 1958-1968 tedy v době, kdy právě jeho mladá generace vytvářela tlak na staré bafuňáře o uvolňování sovobody a cenuzury, to se dlouhodobě dařilo, takže těžko čekat prozření, pokud se situace výrazně zlepšovala.

0 0
možnosti
  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1667x
Tko sam, što sam... Snad jen snílek, toužící po troše mlhy.